Peuteropvang

Van peuter tot puber kunnen kinderen uit Groeseind / Hoefstraat veilig en vertrouwd opgroeien binnen Kindercampus De Cocon. Peuteropvang, school en BSO: alles werkt samen onder 1 dak, in een mooie vernieuwde locatie.

Onze peutergroep

  • Werkt intensief samen met basisschool De Cocon
  • Heeft een groene natuurlijke ontdektuin
  • Biedt al jarenlang een professioneel peuterprogramma aan in de wijk
  • Is er ook voor peuters van niet-werkende ouders. Zij krijgen een deel van de kosten vergoed
  • Werkt samen in de wijk

Peuteropvang is bij ons inclusief

  • Luiers
  • Gezonde tussendoortjes
  • Fruit
  • Water/melk

Samenwerking basisschool

Over het algemeen stromen onze peuters door naar basisschool De Cocon. Je peuter kent de leerkrachten en hun klasgenootjes vaak al waardoor de stap naar school helemaal niet meer zo groot is. Na school komen de kinderen weer bij ons terug op de BSO. Andersom kennen de leerkrachten de peuters ook al en hebben ze regelmatig contact met onze medewerkers waardoor kinderen heel goed in beeld zijn. We zien wat ze nodig hebben. Een betere start op de basisschool kunnen we kinderen niet geven!

Speciaal programma voor peuters: VVE

Onze peuters merken er niets van dat we bezig zijn om ze voor te bereiden op de basisschool. Dat doen we namelijk op een heel natuurlijke, vanzelfsprekende manier. De meeste peuters ontmoeten bij ons hun eerste vriendjes; samen gaan ze spelenderwijs op ontdekking. Aan het einde van de dag willen de meesten nog niet naar huis als papa en mama ze komen halen. Aan het einde van de peuteropvang stappen ze samen met hun vriendjes zelfverzekerd groep 1 binnen.

Omdat we dit programma (VVE) aanbieden, komen ouders bij ons in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van de gemeente.

Spelenderwijs leren

Samen beleven we steeds weer nieuwe avonturen tijdens de verschillende thema’s die aan bod komen zoals het thema “Ik en mijn Familie” en “Hatsjoe” of “Eet smakelijk”. Als ouder betrekken we je bij wat we doen en krijg je fijne en leuke tips mee voor thuis.

Iedereen is welkom

We leren kinderen normen en waarden die voor iedereen hetzelfde zijn, ongeacht geloof of cultuur. We leren ze spelenderwijs wat verschillen en gelijkenissen zijn tussen kinderen. We leren ze op zichzelf te vertrouwen, voor zichzelf op te komen maar ook rekening te houden met elkaar.

Samen in de wijk

Wij voelen ons betrokken bij de buurt waar we deel van uitmaken en sluiten aan bij wat er zich in de buurt afspeelt. Denk aan activiteiten voor kinderen maar ook aan een goed contact met het naastgelegen wijkcentrum bijvoorbeeld.

Oudercontacten

Wij hechten veel belang aan een goed dagelijks contact met de ouders. Tijdens het brengen en ophalen van het kind, kunnen ouders altijd met vragen terecht bij de pedagogisch professional. We willen je kind heel graag goed leren kennen. We praten met ouders over de ontwikkeling van hun kind.

Lekker buiten spelen

Onze ontdektuin prikkelt de fantasie van kinderen. Net zoals onze natuurlijke materialen. We vinden het belangrijk om iedere dag met de kinderen naar buiten te gaan, ook als het weer wat minder is.

Onze Pedagogisch Professionals

Maak kennis met het team

Kom bij ons spelen

Meld je kind aan

Openingstijden

Onze peuteropvang is geopend van maandag t/m vrijdag.

Maandag
7.30 - 18:30
Dinsdag
7.30 - 18:30
Woensdag
7.30 - 18:30
Donderdag
7.30 - 18:30
Vrijdag
7.30-13:00
Openingstijden

Documenten

Pedagogisch Beleidsplan 2024

Beleid

Aanvullende voorwaarden Kindercampus De Cocon 2024

Beleid

Inspectierapport Peuteropvang 2024

GGD

AVG Nieuwsbrief

Kom jij bij ons spelen?

Kom jij bij ons spelen?

Vraag een rondleiding aan op onze locatie!
Aanmelden